Så himla himla-gott alltså!
Det bästa är att lägga en liten klick vaniljkräm på (mellan mandelmassan och fluff-grädden)
Jag kan verkligen rekommendera Leila Lindholms recept på semmelbullarna,det är väl egentligen en vanlig vetedeg med lite extra smör men de blev supergoda iaf.
Här är receptet:
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 gram jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150g (!) mjukt smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl special
Stöt kardemummakärnorna fint och värm med mjölken till fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och lös med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen övertäckt till dubbel storlek 45-60 min.
Stjälp upp degen på mjölat bord och baka ut till semmelbullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Det blir ca 18 normalstora bullar, jag gjorde hälften stora och hälften lite mindre.
Sätt ugnen på 200 grader.
Jäs bullarna under bakduk 45-60 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen ca 7 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar